Od osobe koja ne zna trčati do osvajačice srebrne medalje

S Olimpijskih igara gluhih u Samsunu, u Turskoj, naši su se natjecatelji vratili s rekordnih šest medalja. Zlato, srebro i dvije bronce osvojili su u bacanju koplja, streljaštvu i rukometu, dok su još dvije srebrne medalje posljednjeg dana osvojile naše tekvondoistice.

Jedna od njih, Sara Rajčević , već godinama trenira u bjelovarskom klubu Fox koji odgaja redom šampione. U finalnoj borbi protiv Iranke Sari je malo nedostajalo do zlata. No, postolje na njezinim prvim Olimpijskim igrama veliko je postignuće. To je jedan poseban osjećaj! Kad znate da predstavljate na velikom natjecanju cijelu Hrvatsku, nešto neopisivo! To je veliki uspjeh. Proći put od osobe koja ne zna trčati do osobe koja je osvojila 2. mjesto na Olimpijskim igrama... Treba li što drugo reći,  govori Sara.

Do ovoga uspjeha Sara je osvojila nekoliko medalja. Prošle godina postala je svjetska, a i aktualna je državna prvakinja. Nije još išla niti u školu kada je počela trenirati teakwondo. Oštećen mi je sluh  i imala sam problema s motorikom pa su doktori rekli da bi se trebala baviti nekim sportom. Na ponudi su bili boks, ritmika, tekavando. Boksa nije bilo u Bjelovaru, a onda je tata rekao da idem na tekvando...  Saru hvali izbornica hrvatske reprezentacije gluhih u teakwondou Sanela Tolić Medak, koja ističe da je Sara ostvarila veliki napredak koji zapravo nitko od nje očekivao. Došla je zbog zdravstvenih problema, a stigla do toga da bude sportaš prve kvalitete. Sara je ove godine maturirala u bjelovarskoj Gimnaziji i na jesen odlazi studirati računarstvo u Osijek gdje će nastaviti i trenirati jer kaže, teakwondo joj je u krvi.

O bjelovarskom klubu Fox već su napisane mnoge pozitivne priče. Treniraju ovdje nositelji medalja s europskih i svjetskih, seniorskih i juniorskih natjecanja. Ovdje su se od malog kluba razvili u rekreacijski centar gdje ljeti na treninge dolaze mnogi sportaši. Ekipa HRT-a zatekla je tako vječne gradske rivale - nogometaše iz Ždralova i Bjelovara, koji u klubu rade na tjelesnoj pripremi.