Ima li ljepšeg nego ljeti vježbati u moru

U Pulskom Sunset centru Morena Poglajen Carić, verificirana instruktorica body tehnike predložila je da vježbamo u moru. Dakako da smo pristali, jer što ima ljepše ljeti od kupanja i sunčanja, a sada i vježbanja u moru.
 
More je izvrstan medij za vježbanje. Daje otpor, a opet ste nekako lakši. Tu je i salinitet mora koji blagotvorno djeluje na vašu kožu  i već nakon kratkog vremena osjećate ugodu. Tehnika je i nastala u vodi, a utemeljiteljica Ana-Marija Jagodić Rukavina sve je njezine principe prenijela i na kopno i u dvoranu.Body tehniku utemeljila je prije petnaestak godina magistrica kineziologije Ana-Marija Jagodić Rukavina radeći s klijentom koji je, kao voditelj velike privatne tvrtke, živio ubrzano i dnevno doživljavao stresove. O rezultatima njezinog rada i kvaliteti body tehnike svjedoči činjenica da se ova tehnika već godinama predaje na zagrebačkom Kineziološkom fakultetu sa stručnim, znanstvenim, diplomskim i magistarskim radovima. Sve vježbe body tehnike su terapeutske, a izvorište im je u više poznatih tehnika vježbanja (klasični pilates, gimnastika, ples, joga), ali opet su potpuno drugačije od svega dosad viđenog. Stručna pozadina tehnike potvrđena je brojnim istraživanjima i magistarskim radom inovatorice tehnike, magistre Jagodić Rukavina.
  
Body tehnika je optimalan izbor vaše rekreacije jer ćete u malo vremena učinkovito djelovati na sve komponente zdravstvenog fitnessa. Tehnika se prilagođava svim karakteristikama i stanjima muškaraca, žena i djece, adolescentima, trudnicama, dojiljama, osobama zrele dobi te invalidima. Body tehnika je registriran i zaštićen način tjelovježbe pri Zavodu za intelektualno vlasništvo Republike Hrvatske. Prakticira se u Hrvatskoj, Sloveniji, Velikoj Britaniji, Italiji, Bosni i Hercegovini te Srbiji.