Uspjeh mladih atletičara na Europskom juniorskom prvenstvu

Osječki Atletski klub Slavonija Žito može se pohvaliti uspješnim sportašima među kojima je i hrvatski rekorder u skoku s motkom Ivan Horvat koji je sudjelovao na Svjetskom atletskom prvenstvu u Londonu.

Slavonija se može pohvaliti i odličnim juniorskim rezultatimaSven Salaj osvojio je na Europskom olimpijskom festivalu mladih u Győru 6. mjesto, Dario Prekl na Europskom juniorskom prvenstvu (Grosseto, Italija) – 10. mjesto, a Elija Valentid 8. mjesto u finalu. Elija je ove godine preskočila 4 metra što je bilo dovoljno za 8. mjesto na EP, ali je u pitanju iznimno dobar rezultat, a već je dvije godine hrvatska seniorska prvakinja. Dario Prekl kaže kako nije bilo lako na Europskome prvenstvu među 36 natjecatelja od kojih je samo 12 najboljih ušlo u finale u kojem je on osvojio 10. mjesto. Uspio je to nakon nezgode na seniorskom prvenstvu na kojem mu je pukla motka. Sven Salaj osvojio je 6. mjesto u Gyoru gdje je u kvalifikacijama skočio 4.20 metara, a najbolji skok bio mu je 4.50 metara što je bilo dovoljno za osvojenu poziciju. Sara Aščić s ovogodišnjim skokom od 1.80 metara uvrstila se u 10 najboljih rezultata svih vremena u Hrvatskoj, a s njim bi se kvalificirala i na Europsko prvenstvo za osobe do 23 godine, no skočila ga je tjedna dana prekasno.

Uspješni mladi atletičari Sven Salaj, skok s motkom i Sara Aščić, skok u vis te njihov trener Dino Belegić o svojim uspjesima te uvjetima rada govorili su za emisiju Dobro jutro, Hrvatska: