Svestrano kulturno ljeto u Novalji

Novalja ljeti vrvi festivalima, dakako onim elektronskim. No kažu nam Novaljci nije sve u elektronici - ima nešto i u klasici, a i djeca su došla na svoje.

Tako su lunskim maslinicima u sklopu art festivala odzvanjali zvuci gitare kosovskoga virtuoza Petrita Čekua, a u 140 godina staroj butigi, a danas muzeju koji vodi i čiji je vlasnik pjesnik, publicist, književnik i naš kolega Mladen Kušec, okupili su se mnogobrojni klinci na jednoj od osam kreativnih radionica koje se cijeloga ljeta ondje održavaju.

U tijeku je Cvjetna radionica koja za kraj priprema i mali igrokaz. Jedna je od 8 tematskih, besplatna je i okuplja klince iz cijele Hrvatske i inozemstva. Tako u radionicama mališani postaju novinari, lutkari, slikari, fotografi, pisci čak i cvijećari. Malim kreativcima ovakvo druženje ljeti obogaćuje dan.

Traže mogućnost da progovore, rukama, nogama, svojom glavom, da se predstave i da pokažu da su oni osobe. Tako ih mi ovdje doživljavamo. Svaki se bori, potpuno drugačije radi, a sve skupa kad zbrojite to je jedno ljepše od drugoga, kaže Kušec.