PSB u Zadru – najveći pop koncert ovog kolovoza

Zadarski koncert grupe Pet Shop Boys dolazi kao vrhunac kulturnih i glazbenih događanja ovog kolovoza na Jadranu. Jazine Open Air ugostit će u subotu, 12. kolovoza publiku iz više od 25 zemalja koji će svjedočiti premijernom dalmatinskom nastupu jednog od najvećih i najvažnijih pop bendova u povijesti. Donosimo nekoliko dobrih razloga zbog kojih se koncert Neila Tennanta i Chrisa Lowea nikako ne smije propustiti.

‘Electronic Gesamtkunstwerk’

Britanski mediji koncert su opisali kao ‘Electronic Gesamtkunstwerk’, koristeći izraz iz teorije Richarda Wagnera koja kaže da glazba budućnosti treba integrirati različite umjetničke forme. Upravo takav nastup, u kojem se objedinjuje visoka i klupska kultura, kazalište, film, politička satira i neviđeni laserski show Pet Shop Boys su pripremili za ovu jedinstvenu svjetsku turneju.

Publika će u Zadru imati prilike čuti i vidjeti ogromne hitove kao što su ‘It's A Sin’, ‘West End Girls’, ‘Domino Dancing’, ‘Always On My Mind’, ‘Left To My Own Devices’, ‘Love Comes Quickly’, ‘Opportunities (Let's Make Lots Of Money)’, ‘In The Night’, ‘Go West’, ‘Se A Vida E’, ‘New York City Boy’, ‘Love Etc’, ‘Home And Dry’, ‘The Sodom And Gomorrah Show’, ‘Inner Sanctum’ i mnoge mnoge druge.

Zadivljujući video show

Koncert Pet Shop Boysa jedan je od najspektakularnijih, ali i najzahtjevnijih glazbenih showova današnjice, kako u produkcijskom, tako i u realizacijskom smislu. Glavna razlika u vizualnom segmentu je prednost koju su projekcije i laseri dobili naspram LED ekrana. Nevjerojatnih sedam Panasonicovih projektora i laserski prsteni kompanije ER Productions, dobitnici četiri ILDA nagrade za “Best Live Stage Show”, alat su kojim se realizira kompletan nastup.

Vrata koncertnog prostora bit će otvorena u 20 sati, dok nastup benda počinje u 22. Najavljena prognoza za subotu poslijepodne i večer je sunčano i toplo s temperaturama do 25 stupnjeva. Pozornica je smještena svega 50-tak metara od mora, a dosad je već ugostila velika imena kao što su The Prodigy i Manu Chao. Ovogodišnja scena svojom će površinom biti veća nego prethodnih te najveća i produkcijski najraskošnija ikad postavljena u Zadru. Gostovanje Neila Tennanta i Chrisa Lowea najveći je pop koncert ovog kolovoza u Dalmaciji i vrhunac glazbene ponude domaćim i stranim gostima kojih u široj okolici Zadra ima otprilike pola milijuna.

U karijeri dugoj više od 36 godina PSB su objavili 13 studijskih albuma koji su prodani u više od 50 millijuna primjeraka što im je osiguralo mjesto u Guinessovoj knjizi rekorda. Na Brit Awardsima (koje su osvajali tri puta) 2009. odano im priznanje za Izvanredan doprinos glazbi, a Billboard ih je 2016. proglasio najvećom dance grupom u 40 godina otkad taj magazin prati plesnu glazbu. Početkom godine NME im je dodjelio priznanje ‘Božanski geniji’.