Silk Road Festival: Hrvatsko-kineska glazbena manifestacija u Areni

Svjetski poznati mongolski Haya band, virtuoz na klaviru 'zlatnih prstiju' Muye Wu i najpoznatiji kineski glazbeni inovator Zhihui Li sa svojim bogatim glazbenim opusom nastupit će na Silk Road Festivalu koji će se večeras održati u pulskoj Areni.

Uz renomirane kineske glazbenike nastupit će i naša poznata akademska glazbenica, violončelistica Ana Rucner kao gošća ove, do sada, najveće hrvatsko-kineske glazbene manifestacije, najavljeno je u četvrtak na konferenciji za novinare. Silk Road Festival najavili su glazbenici koji će nastupati u Areni. New age glazbenik Zhihui Li dolazi u pratnji svojih glazbenika koji će inovatorski spojiti nespojivo koristeći moć bubnjeva, perkusija, basa, gitare, violine, kineske citre, puhačkih instrumenata i osebujne vokalne izvedbe. Nije važno što dolazim na relativno malo tržište, važno je da ćemo komunicirati srcima te se nadam da će publika doista uživati,  rekao je Zhihui Li te dodao kako će posjetitelji imati priliku doživjeti svirku na više od 2000 godina staroj bambus flauti te drugim vrlo starim instrumentima.

Muye We poznat je kao pijanist zlatnih prstiju, a u Areni će nastupiti s Anom Rucner. Vrlo sam počašćen da ću sutra imati priliku nastupiti s Anom,  rekao je Muye We. Haya band je jedan od najpoznatijih i često nagrađivanih bendova koji spaja tradicionalnu mongolsku kulturu s crossover i svjetskom glazbom.
Ana Rucnar je najavila da će u Areni svirati klasični komad te Odu radosti. Pokrovitelj festivala je CSEBA Kinesko jugoistočno europska poslovna asocijacija, a organizator tvrtka Meritum komunikacije i Hrvatsko-kineski kulturni centar.

Je li sve spremno za večeras provjerila je pulska ekipa HRT-a: