Kad ne snima reklame, vodi KUD

Pašman zovu zelenim otokom. Poznat je po ljepoti, no od njega su samo ljepše njegove stanovnice. Svjetski poznati model Nevena Dujmović, kad ne snima reklamne kampanje, vodi KUD Bokolje.

Nekad davno na Pašmanu nije bilo automobila. Da je kojim slučajem tovar Miško limeni ljubimac, bio bi oldtimer. Naime, star je 40 godina i gotovo je postao punopravni član obitelji Dujmović koja ga dobro čuva. U mjestu koje broji tristotinjak duša, Nevena Dujmović predsjednica je KUD-a. Tradiciju je bitno očuvati pa joj je tu pomogla teta Terezija. Našla se tako nošnja skrivena u starim škrinjama, a djevojčicama pokazalo da staro itekako može bit i moderno. Ljepotica i njezine lijepe sumještanke ugostile su međunarodnu smotru kulturno-umjetničkih društava. Čak se i rublje opralo, po starinski, u moru. Više od desetljeća Nevenino lice možete vidjeti i na mnogim reklama. Poslom modela  planira se baviti još dugo, a kadaju pitate kako uz to stigne još voditi i brigu o društvu kaže: ma ja mogu biti i model i u KUD-u, sve se može stići kad se hoće.
Na Pašmanu, u Dobropljani shvatili kako spojiti tradiciju i ljepotu. Još nije kasno, stignete vidjeti kako ove vrijedne žene izgledaju odjevene kao njihove none u neka davna, davna vremena.