Dalmatinska zagora sve draža stranim turistima

Sve je veći turistički interes za nekad neotkrivenom Dalmatinskom zagorom.

Niti pola sata od Splita, a opet dovoljno daleko za vrhunski odmor. Poljičko imanje svoje je mjesto na turističkoj karti odavno osiguralo. Od domaće i zdrave hrane spravljene prema tradicionalnoj recepturi do bazena i niza aktivnosti. Rošca su podjednako draga Francuzima, Englezima, Poljacima i Nijemcima.

Skupina Norvežana pak, svoj raj na zemlji pronašla je u Dicmu. Za cijenu ne pitaju. A, pored uređenosti kuće i okućnice te dodatnih sadržaja,  najviše se cijene – mir i ljubaznost. Interes za nekad neotkrivenom Dalmatinskom zagorom ne jenjava, pa je ulaganje u kuće za odmor, čini se, i više nego pametno.

Imotski je prije 10-ak godina imao samo dvije kuće za odmor. Danas ih je čak 170, a svake godine u posao ih ulazi još 50-ak. U posljednjih pet godina u Hrvatskoj se izgradilo više od tisuću bazena. A i još će. Od gotovo 25 milijuna kuna bepovratnih potpora što ih je Ministarstvo turizma samo u ovoj godini dodijelilo za više od 600 projekata, za bazene je osigurano čak 9 milijuna i 300 tisuća kuna.