Mali veslači na Savi

Kraljevska banska uprava Savske banovine Zagreb, 10. ožujka 1931. odobrava osnivanje Kajak kluba Zagreb. Svrha kluba je promicanje kajak-sporta u kajaku i sličnim čamcima, sklopivim gumenim čamcima, kanuu.

Kajak kanu klub Zagreb egzistira na Savi već punih 86 godina. Kroz njega je prošlo mnogo generacija kajakaša i kanuista. Neki su postizali sjajne rezultate na svjetskim prvenstvima i Olimpijadama. A kod svake nove generacije priča krene uvijek kao čista rekreacija. Osim zanimljivosti i dinamičnosti, Leon Fratnik potvrđuje još jednu prednost veslanja - cure vole vidjeti lijepa ramena...

Iz rekreacije, postepeno učestalim treniranjem, dolazi se do natjecanja, pa i do Europskog prvenstva.  A da bi rezultati bili što bolji, potrebno je puno trenirati. Za svaki trening osim juniora i njihove discipline, važan je i trener. Trener Filip Kuftinec voli raditi s mladima, jer kako kaže, s njima nema velikih briga. Osim onih sigurnosnih kada treniraju na dviljim vodama. Na mirnim vodama uče zadatke za divlje vode. U slučaju izvrtanja moraju znati kako isplivati iz vode i baratati čamcem te dobro naučiti osnovna pravila ponašanja na rijeci. Uz veslanje treba naučiti i eskimotažu - zahvat tijelom i veslom kojim se vrate u početni položaj nakon izvrtanja čamca.

Ovi klinci ničega se ne boje, jer veslaju pod stručnim vodstvom, uz sigurnosnu opremu i s ljubavlju. Zadovoljstvo ih je promatrati!