Oproštaj 'The Dillinger Escape Plana' u Zagrebu

Zagreb je usred ljeta i opet bio svjetskom glazbenom metropolom.I to u Močvari .Uogostio je amerikim rock band The Dilllinger Escepae Plan ili skraćeno Dillinger. Jedan od najvećih alternativnih glazbenih sukupina.

Nakon teške prometne nesreće, u kojoj su pukom srećom izbjegli ozbiljnije posljedice, ali bili primorani otkazati ostatak europske turneje (a zajedno s njom i zagrebački koncert) The Dillinger Escape Plan u rekordnom su roku dogovorili nove datume koncerata na Starom kontinentu. Zagreb se ponovo našao na popisu gradova koje su Dillingeri posjetiti.S obzirom na poseban status i zagrebački nastup - jedini u ovom dijelu Europe, ne čudi mnoštvo posjetitelja iz okolnih zemalja. Osim toga ovo je oproštajna turneja Dillingera i jedan od posljednjih nastupa u karijeri. A zagrebačka Močvara idealan interijer za za njihov živi zvuk Jekylla i Hyda kako ih je slikovito opisao Guardian.

Zovu ih izumiteljima metha corea, unikatne kombinacije metalrocka i hard core punk rocka. No, oni su prava slagalica žanrova sonične sirovosti. Zašto su u svoje ime ugradili prezime ozloglašenog američkog gangstera i pljačkaša Johna Dillingera kad zapravo nemaju ništa drugo što bi ih dovodilo u vezu s njim? Koji su izvori njihovog unikatnog glazbenog eklekticizma? Saznao je Ante Batinović.