Street workout

Svojim tijelom poput gume i akrobacijama, Dario Zvornik ne može proći neprimjećeno. Visjeti naglavačke postalo mu je svakodnevica, a zračnim vratolomijama, kaže, privlači ga ono nešto iznutra.

Dario obožava sport, a gimnastikom se počeo baviti vrlo rano, a s vremenom je shvatio da ga zapravo najviše privlači akrobatika. Upravo se zato bavi i aerial strapsom - zračnim akrobacijama na vrpci. Čime se u Hrvatskoj i regiji nitko ne bavi. Te aktivnosti zahtijevaju veliku razinu snage, fleksibilnosti, koordinacije u zraku, zahtijevaju 5, 6 godina bavljenja drugih sportom, recimo gimnastikom, objašnjava. 

Kad spremi zračne vrpce i napravi nekoliko vježbi u zraku, biciklom će prijeći 40-ak kilometara. Zaustavit će se na igralištu i odraditi trening baš kao u nekoj dvorani. Tzv. street workout načinje vježbanja kojim je Dario isklesao svoj tijelo. Zbog toga ga i zovu ulični heroj. Tražio sam prije nekoliko godina što bi mogao sam vježbati. Preko ljeta klubovi su bili zatvoreni, ekipa otišla na more i tražio sam nešto što bi mogao raditi vani na lijepom suncu. Izabrao sam 'street workout'

'Svaki dan nova je prilika za vježbanje - učinite nešto dobro za sebe', deviza je koje se Dario pridržava. S Danijelom Vrhovski za Dobro jutro, pokazoa je kako vježbati vani i nekoliko akrobacija: