Međunarodni Pula Jazz Festival

Drugu godinu za redom udruga Kulturna inicijativa pod vodstvom svjetski poznatog saksofonista Olega Kireyeva organizira Međunarodni Pula Jazz Festival.

Ovogodišnji festival trajati će tri dana, od 13. do 15. kolovoza, a nastupaju domaći i strani glazbenici sa četiri kontinenta, dok će Kireyev bend nastupiti s pulskim jazz glazbenicima. Na repertoaru ovogodišnje manifestacije su melodije iz Kine, Izraela, Rusije, Kanade, Sjedinjenih Američkih Država, Srbije, Hrvatske, ali i mnogih drugih zemalja s četiri različita kontinenta.

Tri dana za redom strogi centar Pule obuzet će istinski doživljaj u kojem će se ispreplitati specifični zvuci gitare, glasovira, saksofona, trube i drugih instrumenata u kompozicijama jazza, fuzije, latinske glazbe, ali i mnogih drugih specifičnih i prepoznatljivih stilova. Svaki od tri datuma predstavlja različite glazbenike, a vrhunac festivala je posljednja večer na kojoj će nastupiti svi sudionici, najavio je Kireyev.Pula Jazz Festival održava se vrtu Doma hrvatskih branitelja, a prve večeri nastupili su će Boro Lukich Trio iz Hrvatske, Tal Babitzky Quartet iz Izraela i Denise Thimis iz SAD-a. Druge večeri, 14.kolovoza, predstavit će se Artie Roth Trio iz Kanade, Luo Ning Trio iz Kine i Max Kochetov & Branko Sterpin Quartet iz Srbije odnosno Hrvatske.Festival će u utorak, 15.kolovoza, zatvoriti Oleg Kireyev Quartet, Chui iz Hrvatske, Alex Brajković Mukhtay, glazbenici koji dolaze iz Italije, Nizozemske i Hrvatske.