Male zadarske glazbene zvijezde

Dječji zbor Libretići su male zadarske glazbene zvijezde. Sve što od njih sada čujete pravi su hitovi. Za pjesmu 'Zadarska bajka', posvećenu njihovu gradu, dobili su nagradu Dječje televizije za naj-hit.

Libretiće, uspješan dječji zbor vodi Ivana Begović Habuš. Naš zbor djeluje malo duže od dvije godine. Krenuli smo vrlo entuzijastično s 5 do 10 članova... Sjećam se našeg prvog koncerta 5. svibnja 2015. Izvodili smo tuđe pjesme, bilo nas je jako malo, ali svejedno kao da smo već tada vjerovali da će nas biti puno i da će to biti velika i lijepa priča,  prisjeća se Ivana. I zaista su danas veliki, mnogobrojni su nastupi iza njih, imaju gotovo 40 članova i pjevaju svoje autorske pjesme. Pjesme su, recimo to tako, tematski raznolike - o ljubavi, prvim ljubavima... Tematski bliže djeci i u čemu se oni nalaze, što doživljavaju, baš za njihovu dob,  naglašava Dinko Habuš, voditelj zbora. Upravo ljubav vlada ovim zborom i prijateljstvo djevojčica. Imaju čak i kodeks u kojem piše kako trebaju biti potpora jedni drugima, pomagati jedni drugima i kako se općenito ophoditi jedni prema drugima koji su djevojčice jako dobro usvojile.

A posljednji veliki nastup možda je bio i najveći za njih - na ovogodišnjem Malom Splitu. Bili smo jako sretni i ponosni jer su naša djeca prvi puta nastupala pred ogromnom publikom na Prokurativama. Jako je bilo simpatično kad smo došli na tonsku probu ujutro kad su vidjele kolika je publika, kolika je scena, videozidovi... wow gdje smo to došli,  ističe Ivana. Došli su i odmah osvojili Zlatnu ribicu, nagradu umjetničkog voditelja festivala na koju su ponosni. A ponosni su i na sve ostale nagrade, poput one za svoj prvi naj naj-hit, ili nagrade publike na zadarskom međunarodnom festivalu 'Svjetlost dolazi'.
 
Put Libretića tek je počeo, a već je poprilično sjajan i ne namjeravaju stati. Stvaraju nove pjesme koje će, vjerujemo, voljeti i djeca i odrasli.