12. Hoomstock u Humu na Sutli

U organizaciji Humske udruge mladih (HUM) 18. i 19. kolovoza održat će se rock festival Hoomstock.  I to dvanaestu godinu zaredom. Mjesto zbivanja - igralište pored Osnovne škole Viktora Kovačića u Humu na Sutli.

Iako je termin glavnog glazbenog programa rock festivala Hoomstock 18. i 19. kolovoza, mnogi sadržaji počinju i nekoliko dana ranije. Jedno od iznenađenja ovogodišnjeg Hoomstocka biti će dodatna pozornica u parku na kojem će se tijekom petka odvijati party dobrodošlice s The Balkan Wanderers i Dog's Beach, dok će se u subotu na istom mjestu otvoriti novi program Hoomstika u kojem će akustično svirati Nina Romić i Auguste. Na glavnoj pozornici,  Main stageu, u petak nastupaju Razdor, Persons from porlock, Jonathan, Repetitor, Kojoti, Cold Snap, a u subotu Teški Osjećaji, Lika Kolorado, Mayales, Sassja, Elemental, Brkovi. Hoomstock je za svoje posjetitelje osigurao besplatan kamp i svakodnevni prijevoz iz Zagreba prema Humu na Sutli i natrag. Sve što trebate učiniti da bi osigurali svoje mjesto u kampu i autobusu jest poslati svoje ime i prezime na prijave@hoomstock.com.

Ove godine, po prvi puta, uveden je i Hoomstock Junior – Hoomstock za najmlađe. Na njemu će se u četvrtak i petak održavati glazbene i likovne radionice na koje se potrebna prethodna prijava na hoomstockjr@gmail.com ili putem Facebooka. Predstava kazališta Svarog 'Reciklirana priča' bit će u petak u 10.30, a koncert Dine i Karle Miklaužić, Eve Brezak i Marka Tepeša održat će se u četvrtak uz likovnu radionicu i tečaja sviranja afričkih bubnjeva.

U suradnji s Foto klubom Krapina sutra od 18 sati u OŠ V. Kovačića održat će se radionica koncertne fotografije u kojoj će profesionalni i amaterski fotografi pokazati kako najbolje uloviti fotografiju za vrijeme koncerta. Tijekom samog festivala FK Krapina prezentirati će i izložbu fotografija 'Svjetla pozornice'.  U subotu će se održati i 1. Hoomtimer skup – 'šetnja' oldtimera od Zaboka do Huma na Sutli. Od samih početaka uz Hoomstock su i Moto klub Tabor Bikers koji će i ove godine u subotu imati prigodan program.


Humska Udruga Mladih (HUM) osnovana je 2006. kao nevladina, nestranačka, neprofitna udruga čija je svrha osnivanja bila okupljanje mladih te poboljšanje kvalitete društvenog života mladih u općini Hum na Sutli, organizacija društvenih događanja, informiranje mladih o istima te suradnja sa sličnim udrugama. Udruga broji 20-ak članova. Hoomstock ima humanitarni karakter, a s do sada prikupljenim sredstvima pomoglo se fizičkim i pravnim osobama u socio-ekonomskoj potrebi.

12. Hoomstock u Dobrom jutru predstavili su Lucija Škrnički, Patricia Boršić i Rafael Špiljak, članovi Humske udruge mladih: