'Hothouse Flowers' na Roškome slapu u NP Krka

Irska grupa Hothouse Flowers, koja je svjetsku slavu stekla osamdesetih, nastupit će na Roškome slapu u Nacionalnom parku Krka u četvrtak, 17. kolovoza.

Grupa u Hrvatsku dolazi u užem sastavu koji čine pjevač i frontmen  Liam Ó Maonlai i gitarist Peter O'Toole koji će izvesti zanimljiv repertoar s najpoznatijim tradicionalnim irskim skladbama, najavljeno je iz Nacionalnog parka Krka. Hothouse Flowers je popularna irska grupa koja je krajem osamdesetih imala nekoliko velikih hitova od kojih su najveći Don't Go s prvijenca People iz 1988. te I Can See Clearly Now i Give It Up s drugog albuma Home iz 1990.

Njihov glazbeni pravac oslanja se na kombinaciju pop zvuka i irskih tradicionalnih melodija. Nastupali su na velikim festivalima poput Readinga i Glastonburyja. Surađivali su sa svjetskim zvijezdama kao što je Bono Vox iz grupe U2. Grupa se održala sve do danas, redovno svira po turnejama, a posljednji album "Lets Do This Thing" objavili su prošle godine.

Manifestacija Zvuci Krke The Sounds of the River i ove je godine posvećena prenošenju ekološke poruke kao glazba s porukom. Prije svakog koncerta će posjetiteljima biti predstavljen niz izložbi, radionica i ekoloških akcija. Posjetitelji koncerta Hothouse Flowers u četvrtak će na Roškome slapu moći pogledati izložbu umjetnika Ante Bratića iz Piramatovaca pod nazivom Poruka iz bačve koji će predstaviti unikatne rukotvorine napravljene u potpunosti od korištenih hrastovih bačvi.

Posljednji koncert Krkinog kulturnog ljeta održat će Davor Radolfi 24. kolovoza u 20 sati na Roškome slapu. Ulaz na koncerte je besplatan za sve posjetitelje, a organiziran je besplatan prijevoz autobusom iz Šibenika i Knina.