Vokalisti sv. Josipa iz župe Navještenje Blažene Djevice Marije

Petnaestak župljana okupilo se pod vodstvaom Dražena Kurilovčana u vokalni sastav Vokalisti sv. Josipa. Sastav djeluje u župi Navještenje Blažene Djevice Marije u Velikoj Gorici.

Na repertoaru imaju tradicionalne klapske napjeve i liturgijsku glazbu prema Gregorijanskom koralu. Sastav je počeo djelovati prije tri i pol godine, a svojim pjevanjam uveličavaju mise i obrede u svojoj i župama diljem Hrvatske. Sastav sa svojim voditeljem skuplja i čuva mnoge tradicijske crkvene i pučke napjeve.Dirigent Dražen Kurilovčan studirao je na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji, zaposlen je kao plesač-pjevač, voditelj zbora, glazbeni voditelj i dirigent u Ansamblu LADO gdje se osobito istaknuo u zahtjevnim solističkim pjevačkim zadacima, kao sakupljač i obrađivač crkvenih pučkih napjeva te kao dirigent sakralnih koncerata LADA. Stalni je suradnik-solist Tamburaškoga orkestra Hrvatske radiotelevizije i glazbeni voditelj niza folklornih amaterskih skupina. Od srednjoškolskih se dana intenzivno bavi sakupljačkim radom, osobito na području Velike Gorice te djeluje u društvenom i duhovnom životu svojega kraja. Orguljaš je župe Navještenja Blažene djevice Marije u Velikoj Gorici, 15 je godina bio orguljašem župe sv. Barbare, povremeno Odre, a djelovao je i kao voditelj pučkih zborova istih župa.Najizvođeniju hrvatsku marijansku pjesmu 'Zdravo Djevo, kraljice Hrvata' napisao je isisovac Petar Perica koji se rodio 27. lipnja 1881. u selu Kotišina poviše Makarske. Petar Perica autor je pjesama odnosno stihova u pjesmama 'Zdravo Djevo' i 'Do nebesa nek se ori', koje Hrvati katolici nezaobilazno pjevaju na crkvenim svečanostima. Može se kazati da je upravo zahvaljujući pjesničkome talentu Petar Perica postao svećenikom.
Zdravo Djevo izveli su Vokalisti sv. Josipa iz župe Navještenje Blažene Djevice Marije gostujuću u emisiji Dobro jutro, Hrvatska: