Vježbe s 'pikavom' loptom

Kada nam je kineziologinja Adriana Dolančić predložila vježbe s 'pikavom' loptom bilo mi je to toliko zgodno da sam odmah pristala. Realno sam znala kakva je to lopta, ali izraz 'pikav' me natjerao na osmjeh i vizualizirala sam si kako nas tjera na neku 'mučiteljsku' gimnastiku, a mi ne možemo odbiti.

U divnoj tišini Boćarskog doma snimili smo trening s loptom koja ima 'šiljke', naravno gumene i izvrstan je rekvizit  za masiranje leđa, nogu, vratne kralježnice, ali i mnogih drugih vježbi koje možete vidjeti u reportaži.Iako lagana, lopta ima težinu kojom blago opterećujemo ruke i rameni pojas pa na taj način formira vretenasti, a ne napuhani mišić. Vježbanje u prirodi uvijek je ugodnije od onog u dvorani. Ugodan zrak, sjena, prirodni zvukovi. Ako zanemarimo razne bube čija staništa uznemirujemo, možemo se opustiti na vježbačkom pikniku.

A što se prolaznika tiče… neka samo gledaju! Možda im vježbanje bude nadahnuće da se i oni pridruže nekoj skupini vježbača, a ako su baš lijeni neka uživaju u skladnim pokretima skupine koju vodi Adriana Dolančić.