Duo The Kills ove subote u Tvornici

Duo The Kills objavili su EP Echo Home – Non-Electric povodom obilježavanja 15 godina od diskografskog prvijenca. EP, kao i aktualan album Ash & Ice promovirat će i u Zagrebu u subotu, 19. kolovoza. Na nastupu u Tvornici kulture kao podrška nastupiti će domaća Lovely Quinces.

Alison Mosshart i Jamie Hince davne su 2002. predstavili EP Black Rooster kojim je lansirana njihova fantastična karijera. Izdanje je objavio label Dim Mak iza kojeg je stajao ni manje, ni više nego Steve Aoki, danas jedna od najvećih globalnih EDM zvijezda. Te 2002. odlučio je objaviti prvijenac Killsima i nekoliko sezona je čak putovao s njima kao tour manager, roadie, vozač i šef diskografske kuće.

Petnaest godina kasnije The Kills odaju počast svoj debiju izlaskom EP-a Echo Home – Non-Electric na kojem se nalaze četiri pjesme u akustičnoj verziji snimljene u njujorškim Electric Lady studijima. Osim naslovne Echo Home izdanje uključuje That Love (čiji se original nalazi na Ash & Ice), Wait (s EP-a Black Rooster) te obradu Rihanninog hita Desperado.The Kills se nalaze na dugačkoj europskoj turneji koja polako dolazi svom kraju. Od kraja svibnja do danas prošli su puno europskih država i festivala, a nama najvažniji datum je 19. kolovoza kada će nastupiti u Tvornici kulture.

Tom prilikom pridružit će im se Lovely Quinces na svojem jedinom zagrebačkom nastupu u 2017. godini. Naša najcjenjenija kantautorica iza sebe ima nekoliko europskih i američkih turneja, nastupe s Robertom Plantom, Morcheebom, Tame Impalom, Thursten Mooreom i grupom Giant Sand, a trenutno priprema nastavak hvaljenog EP-a Meet Me In Moscow. Uz Zagreb i Ferragosto Jam ovog kolovoza LQ će upisati i nastup na budimpeštanskom Sziget Festivalu.