Vinkovci bogatiji za Rockabilly Festival

U subotu, 19. kolovoza, na igralištu vinkovačke Gimnazije biti će održan prvi Hang Loose Rockabilly Festival, najavili su organizatori na konferenciji za novinare u srijedu.

Festival su inicirali i organiziraju supružnici Ana i Matija Vukoja, vlasnici rockabilly kafića, u organizaciju se uključila i Udruga mladih XO-VK, a pokrovitelji prvoga Rockabilly festivala u Vinkovcima su Grad i Vukovarsko-srijemska županija.

Program počinje točno u podne, a za posjetitelje je pripremljen niz sadržaja tijekom kojih će se moći zabaviti i opustiti, a najavljena su tri koncerta: Cat Paws iz Daruvara, Mississipi Queen iz Zagreba i Moonshine Alligators iz Novog Sada.

Ideja za održavanje festivala došla je sama po sebi. Suprug i ja već pet godina imamo rockabilly kafić tako da taj stil života živimo već duže vremena. Takvih festivala ima u okolnim državama pa je logična stvar bila da i mi organiziramo nešto slično u Vinkovcima. Plan je da festival postane tradicionalan, da traje više dana i ima još više sadržaja,  rekla  je Ana Vukoja. Matija Vukoja je dodao kako očekuju da idućih godina imaju posjetitelje i iz okolnih država,  prije svih Slovenije, BiH, Srbije i Mađarske, a za prvi festival najavio je i izložbu oldtimer automobila.

Predsjednik Udruge mladih XO-VK Ivan Stažić rekao je kako žele učiniti neke promjene u kulturi Vinkovaca. Imali smo puno prepreka u organizaciji, kočilo nas je dosta toga, ali isto tako, puno ljudi nam je izašlo u susret i pomoglo,  rekao je.