Hrvatskim debatantima treće mjesto na svjetskom prvenstvu na Baliju

Sa Svjetskog prvenstva u debati na Baliju u Indoneziji hrvatska reprezentacija vratila se s najboljim plasmanom dosad - 3. mjestom u kategoriji zemalja kojima engleski nije materinski jezik. Najbolja je to najava prvenstva koje će se iduće godine održati u Hrvatskoj i Sloveniji.

Hrvoje Kožić
dobitnik je brončane medalje za individualnu debatu.
Zanimljiva tema na prvenstvo je bila bi li članstvo u sindikatu trebalo biti obvezno, otkriva Hrvoje Kožić, dobitnik brončane medalje za individualnu debatu. Također mu se dopala, kaže i rasprava u debati je li NATO-ova politika prema Rusiji donijela više štete nego koristi u zadnje vrijeme.

Trebalo se dobro pripremiti za teme o kojima su Hrvoje, Alma i još 3 člana reprezentacije raspravljali s vršnjacima iz 50 zemalja. Za njih ljeto tek počinje jer kada su za sve učenike počeli praznici, oni su cijele dane provodili u uredu debatnog društva.

Bronca za reprezentaciju, bronca za individualni nastup Hrvoja Kožića i prvi prelazak eliminacijske runde. Sjajan je to uspjeh za debitante kojima najveća zapreka nisu konkurenti, nego nedostatak novca za odlazak na svjetska natjecanja. Gradonačelnik Milan Bandić ih je obećao dodatno pogurati.
Ovo što su vam iz ureda dali 20 000 kuna, to treba malo podebljati, nisu oni znali da ćete odnesti 3. mjesto, sada kad jeste, tražite da se upute prema meni da to malo podebljamo, kazao je gradonačelnik.

Sljedeće godine napokon će imati prednost domaćeg terena. Svjetsko prvenstvo u debati 2018. bit će u Zagrebu i Ljubljani, a najavljen je dolazak natjecatelja iz više od 60 zemalja - najviše dosad.