Blogerica Miyagi

Foloveri, lajkovi i slični termini česti su u jeziku i onih koji pišu ili čitaju blogove. Sandra Župan Miyagi dijeli savjete o ljepoti, točnije o šminkanju, a u virtualnom svijetu ona je beauty blogerica. Ima čak 270 tisuća pratitelja na Instagramu.


Zadranki Sandri Župan Miyagi tek 25 godina, a već je pokorila svijet. Onaj virtulani, blogerski. Više od 270 tisuća pratitelja na Instagramu i gotovo jednako toliko na Facebooku. A sve to zahvaljujući pokojem kovčegu šminke. Sandra Župan Miyagi strastvena je amaterka vizažistica ili u virtualnom svijetu zvana beauty blogerica. Ljubav prema šminkanju je počela još u osnovnoj školi, mama je znala koliko se volim šminkati i koliko volim kozmetiku i onda bi mi ona kupila koju maskaricu, ruž, tek tako da se imam s čime početi šminkati.

Malo pomalo kupovala je i sama kozmetičke dekorativne proizvode, šminkala sebe, mamu i sestru i odlučila svoje 'radove' objavljivati na Facebooku. Svaki dan bi objavila kako bi sebe našminkala. I onda sam shvatila da bi mogla otvoriti i Instatgram profil. Malo po malo sam objavljivala svoje slike, 'tagirala' kompanije svega što sam koristila dok me nisu počele 'šerati' veće stranice s milijun pratitelja…  Zapravo je to tipična blogerska priča. Iz ljubavi sve nastaje, a kad je ona velika, širi se sve više i više. Sandrin krug obožavatelja vrtoglavo je porastao nakon što je objavila video za masku. Od početnih 1000 pratitelja, preko noći se skupilo 15 000. Bila sam šokirana, mislila sam da sanjam kako sam mogla dobiti toliko' folovera' preko noći, bio mi je to šok.

Nakon toga je 'zagrizla' još jače, svakodnevno je objavljivala svoje 'šminkarije' koje danas gleda više od četvrt milijuna ljudi diljem svijeta. Želim baš uspjeti u šminkanju to je nešto što me raduje. Dođem doma s posla i odmah se idem šminkati. To je baš ono što me veseli.  Uspješno je već odradila suradnju s tvrtkama koje proizvode šminku iz Velike Britanije, Ujedinjenih Arapskih emirata, a za tvrtku iz Singapura kreirala je i paletu sjenila. Bilo je i onih sa šljokicama, koje Sandra obožava, baš toliko koliko i nju vole svi koji gledaju njezine vizažističke videe koje sama snima i montira. Dosta pratitelja šalje mi poruke da im se sviđa da sam svoja, uvijek nasmijana, što nisam ono 'napumpane usne', botoks, što odgovaram na poruke. Uvijek nađem vremena za odgovoriti, jer vidim da to dosta cijene.

A mi smo ju za kraj zamolili da nam iz zadarskih 5 bunara izvuče svojih 5 ljetnih savjeta za šminkanje:
1. Koristite što manje šminke.
2. Ako već morate koristiti šminku koristite lagane BB kreme.
3. Sjenila tijekom ljeta neka budu brončane boje koje naglašavaju vašu put.
4. Za usne bi najbolje bilo koristiti sjajila za usne.
5. I najvažnije – idite na plažu bez šminke i pustite kožu neka diše.