Sezona ljetnih rock festivala i koncerata još uvijek traje

Koje koncerte i festivale odabrati u ljetnoj ponudi koja ne posustaje u Dobrom jutru preporučio je glazbeni kritičar Dubravko Jagatić.

Petak, 18. kolovoza

Sezona ljetnih rock festivala i partya još uvijek traje pa se tako danas i sutra u Humu na Sutli održava tradicionalni open air festival Hoomstock. I ove godine su si organizatori dali truda i pozvali odlične bendove koji će bez sumnje razveseliti posjetitelje ovog sve značajnijeg open air festivala. Da ne ulazim sad u detalje i ne govorim satnicu nastupa, reći ću samo da će danas i sutra na dvije pozornice nastupiti 16 bendova među kojima Kojoti, Elemental, Repetitor, Jonathan, Cold Snap, Mayales, Brkovi, Sassja itd. Moram spomenuti da danas u Varaždinu počinje i Špancirfest gdje nastupa čitav niz bendova ali kada bih počeo nabrajati sve izvođače ne bi mi bio dovoljan jedan termin emisije Dobro jutro, Hrvatska.
NASLOVVIJESTI
Sutra u Tvornici kulture jedan koncert koji nikako ne bi trebalo propustiti jer nam u goste dolazi američko britanski indie rock bend The Kills. Oni načelno spadaju u novu generaciju rock bendova iako iza sebe već imaju pet studijskih albuma no svakako  moram istaknuti da je pjevačica grupe karizmatičnom Alison Mosshart na glasu kao jedna od najboljih rock pjevačica današnjice. Svojevremeno je surađivala i sa Jackom Whiteom u njegovoj grupi Death Weather. The Kills kombiniraju lo fi zvuk sa garažnim rockom i bluesom i popularnost im raste iz dana u dan a kao što možete i vidjeti rade i odične spotove.
NASLOVVIJESTI
Istu večer jedan posve drugačiji koncert i to na potpuno drugoj strani Hrvatske, ali tko je u prilici neka svakako navrati. U parku Orsula u Dubrovniku nastupa španjolska zvijezda Diego Guerrero koji na jedinstven način kombinira flamenco i jazz a nađe se tu i bossa nove pa tko je u prilici neka navrati na Festival Orsula koji je ove godine doveo u Dubrovnik čitav niz sjajnih glazbenica i glazbenika poput Bebel Gilberto, Femija Kutija, Kaziah Jones, Miroslava Tadića i braću Teofilović a evo sada i Diega Guerrera.


Nedjelja, 20. kolovoza

I za kraj ne mogu ne najaviti odličan festival elektronske glazbe Sonus koji se održava na plaži Zrće i koji ove godine slavi petu godišnjicu povodom čega će na Zrću od nedjelje do četvrtka nastupiti oko 70 vrhunskih DJ-a među kojima: Marco Carola, Carl Cox, Loco Dice, Sven Vath, Ricardo Villalobos, Richie Hawtin