'Šumska škola' okupila 150 izviđačkih voditelja i članova udruga

Edukacijski program 'Šumska škola' koji se tradicionalno održava s ciljem naobrazbe i osposobljavanja izviđačkih voditelja za rad s djecom i mladima, ove je godine, pod sloganom 'Neka naši snovi zaplove', okupio 150 izviđačkih voditelja i članova udruga iz cijele Hrvatske, priopćio je u petak Savez izviđača Hrvatske (SIH).

Edukacija se održava se od 12. do 19. kolovoza u kampu Veli Jože u Savudriji, a voditeljica Škole SIH-a Jasna Milašinović ističe kako izviđači imaju savršene uvjete za provedbu izviđačkog programa - idealnu prirodu. Kazala je i kako izviđači sudjeluju u natjecanjima u vodi, na sportskim terenima, izrađuju vjetrokaze, te ih posebno raduje gradnja modela brodova od prirodnih materijala. Naglašava kako u sklopu škole izviđački voditelji aktivno rade na izradi programa, savladavaju nova praktična znanja i vještine, sudjeluju na edukativnim radionicama i slično, a znanja primjenjuju u radu s mlađim izviđačima. Šumska škola odličan je spoj edukacije voditelja i primjene naučenog u radu s djecom, a usvojena znanja i vještine sjajan su temelj za budući rad s mladim izviđačima,  kazala je Milašinović. Dodaje da se u školi bruse i druge vještine poput pravila signalizacije, dizanja šatora, vezanja čvorova, ali i natječe u igrama poput potrage za blagom.

Financijsku potporu Školi dao je i Grad Umag pa je izviđače u Savudriji posjetio i zamjenik gradonačelnika Ivan Belušić, pohvalivši pritom organizaciju i način rada s djecom i mladima.