Večeras počinje 15. Liburnia Film Festival

15.izdanje Liburnia Film Festivala (LFF) donosi najbogatiji edukativni i razgovorni program dosad.

Uz dugogodišnje filmske radionice, Filmaktivovu 'Prvi put snimam' i Restartovu Filmsku početnicu, na LFF-u će se razgovarati i o Rijeci kao Europskoj prijestolnici kulture te mjestu koje Opatiji pripada u tom velikom programu, zatim o stanju u audiovizualnom sektoru u Primorsko-goranskoj županiji te o trikovima kako se postaje 'gazda' (case study jednog od najgledanijih domaćih dokumentaraca). Također, u Opatiju stižu srednjoškolci iz desetak hrvatskih škola, na radionicu Razmišljaj filmom a ni ove godine neće izostati ni Kava s autorom. Dobitnik Velike zlatne arene za najbolji film Pulskog filmskog festivala, 'Kratki izlet' autora Igora Bezinovića, stiže i na Liburniju! Film o kojem se ovih dana u medijima mnogo govori, budući da je riječ o u potpunosti atipičnom pulskom laureatu.

Što sve možete gledati na ovgodišnjem LFF-u za Dobro jutro govorili su Jelena
Androić
, Oliver Sertis, direktor LFF-a i Martin Semenčić, prodicent, scenarist i montažer dokumentarca 'Nonna' riječkog autora Maria Pućića koji večeras svojom svjetskom premijerom u 20.30 na maloj Ljetnoj pozornici Opatija otvorena 15. izdanje LFF.

Nakon otvorenja bit će prikazan novi dugometražni dokumentarac Roberta Tomića Zubera 'Život od milijun dolara' koji prati događaje nakon velike humanitarne kampanje za liječenje Nore Šitum i borbu njenih roditelja da saznaju što se dogodilo s novcem prikupljenim u kampanji. Festivalska večer na maloj Ljetnoj pozornici završit će se uz 'Slastičarnu' riječkog DJ-a Edina Halitija.