Što Ivana Omazić predlaže za jesen/zimu

Modna dizajnerica Ivana Omazić bila glavna je dizajnerica u cijenjenoj francuskoj modnoj kući Celine, ali kreirala je i za Pradu, Miu Miu, Jil Sandera i još nekoliko modnih kuća u Italiji i Francuskoj. No, zadnje dvije godine njezina modna adresa i mjesto gdje kreira je Hrvatska.

U studio emisije Dobro jutro, Hrvatska.  modna dizajnerica Ivana Omazić  donijela je dašak jeseni i zime, točnije djelić svoje kolekcije jesen/zima koja je inspirirana knjigom Suzukija o utjecaju zena na japansku kulturu. Ono što ju je najviše dojmilo u knjizi je potraga za savršenstvom u nesavršenstvu. Svoje kreacije, Ivana stvara vrhunskim talijanskim i portugalskim prirodnim materijalima – teška svila, merino vuna, teška vuna za kapute, jeresej, šifon… Boje koje prevladavaju su neutralne, klasične boje (bijela, marino plava i crna) jer je u kolekciji više pažnje posvetila formi, oblicima i konstrukciji, a te su boje dobra baza za aplikacije na materijalima – ručno pletenje, ručno bojanje/crtanje.
 
Izvor konstantne inspiracije za Ivanu Omazić je, kako kaže, bogata hrvatska narodna tradicija i ručni rad, primjerice paška čipka.