The Strange nakon deset godina snimaju novi album

The Strange, bend ili side projekt sisačke grupe The Bambi Molesters i Chrisa Eckmana, nekadašnjeg lidera The Walkaboutsa, alternativnog benda 90-ih godina iz Seattlea, nakon pauze duže od jednog desetljeća ponovno su ušli u studio kako bi snimili materijale za nadolazeći album.

Materijal za drugi studijski album, čiji datum izlaska još nije objavljen, snimaju u Pragu u Sono studiju, u društvu starog im suradnika Philla Browna, renomiranog audio inženjera čiji je rad zabilježen u pjesmama grupa i izvođača poput Led Zeppelina, Davida Bowieja, Dido, Roxy Music, Talk Talk, Boba Marleyja, Cata Stevensa. Phill Brown i The Strange surađivali su i 2004. godine na njihovom prvom albumu 'Nights Of Forgotten Films'.

Osim spomenutog albuma, The Strange su objavili i EP materijal naslovljen 'Comin' Undone', nakon čega su otišli u dugu hibernaciju i posvetili se svojim projektima. The Bambi Molestes su u međuvremenu objavili izvrsnu ploču 'As the Dark Wave Swells' te live izdanje 'A Night in Zagreb'. U slučaja oba albuma grupe The Strange riječ je o potpuno vokalnim albumima, za razliku od albuma koje snima The Bambi Molesters, regionalno, a i puno šire, najpoznatija hrvatska instrumentalna rock grupa.

Nadolazeći album producirat će Chris Eckman i The Bambi Molesters.
Nakon izdanja 'Comin' Undone' činilo se da su The Strange stvar daleke glazbene prošlosti, sve do prosinca 2016. godine kada su održali povratnički, božićni koncert u Zagrebu, nakon kojeg su pozvani da su srpnju ove godine nastupe na INmusic festivalu. Oba koncerta publika, kritika i fanovi The Strangea dočekali su raširenih ruku sa znakom dobrodošlice.