Gari Kasparov dolazi na Međunarodni šahovski turnir za mlade u Crikvenici

U Crikvenici će se od 22. do 27. kolovoza 2017. održati Međunarodni šahovski festival za mlade 'Adriatic 2017.', a organizira ga Fond 'Garry Kasparov Adriatik' uz aktivnu potporu Grada Crikvenice.

Posjetitelje i sudionike ovoga zanimljivog festivala očekuju uzbudljivi turniri, međunarodni kamp i radionica za početnike, a posebno atraktivno i centralno događanje je simultanka Garija Kasparova u subotu, 26. kolovoza u 18:30 sati u Preradovićevoj ulici u Crikvenici. Zahvaljujući izravnom internetskom prijenosu, ove će uzbudljive i atraktivne partije šaha moći pratiti i brojni gledatelji diljem svijeta.

U sklopu Međunarodnoga šahovskog festivala će se igrati i tri turnira po ubrzanom tempu, i to 25. i 26. kolovoza turniri za mlade u Hotelu Katarina, dok će 27. kolovoza u Hotelu Kaštel u Crikvenici biti najveći brzopotezni turnir održan ove godine u Hrvatskoj za sve uzraste. Nastup su već potvrdili velemajstori Cvitan, Jovanić i Slovenac Mohr.

Kamp je međunarodnog karaktera, a organizator je pozvao na sudjelovanje sve kadetske prvake Hrvatske te im osigurao besplatan boravak i poduku. Vodit će ga velemajstor Ognjen Cvitan, profesionalni trener Šahovskog saveza Primorsko-goranske županije i ponajbolji naš trener te međunarodni majstor Goran Mufić. 

Održat će se i radionica za početnike, namijenjena učenicima s područja Crikvenice i okolice. Navedena je radionica dio vrijednog projekta Šah uz školu kojeg podupire Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a cilj mu je što više omasoviti šah među mladima. Projekt se temelji na znanstvenim spoznajama o korisnim aspektima i utjecaju šaha u razvoju mladih.