Danskom princu zabranili ulazak u bar jer nije imao osobnu iskaznicu

Danskom  princu Frederiku zapriječen je ulaz u australski bar jer kod sebe nije imao dokumente kojima može dokazati svoju punoljetnost.

Danski prijestolonasljednik, kojemu je već 49 godina, nije mogao vjerovati svojim ušima kada su mu redari bara Jade Buddha u Brisbaneu rekli da ne može ući jer nema 'osobnu', objavio je list Courier Mail. Kraljević i njegova pratnja napustili su predvorje i vratili se nakon 15 minuta sa sedam australskih policajaca, zaduženih za osiguranje vrlo važnih osoba i teškom mukom uvjerili vlasnika bara da u ovom slučaju imaju ovlasti 'prekršiti zakon'.

Australska savezna država Queensland ima vrlo stroge zakone o točenju alkohola i nitko ga ne može dobiti bez predočenja osobnih dokumenata poput vozačke dozvole ili putovnice. Zakon je uveden prošli mjesec, ali je i prije stupanja na snagu bio izložen kritikama jer ga se smatra drakonskim. 'Zakon je glup. Iz turističke perspektive to je potpuna besmislica. Znali smo da će to biti noćna mora', rekao je suvlasnik bara Phil Hogan. 

Danskom princu Fredericu supruga je Australka Mary Donaldson, koju je upoznao u baru tijekom Olimpijskih igara u Sydneyu 2000. godine. Tko zna kako bi se odvijao njegov život da je tada ovaj zakon bio na snazi.