Korčula oduševljava na prvi pogled

Najjužnija hrvatska županija ove godine obara sve turističke rekorde. Pravi primjer je grad Korčula, koji je u novu sezonu ušao s novim kapacitetima i novom kvalitetom, što su gosti iz čitavog svijete odmah prepoznali.

Goste iz cijeloga svijeta Korčula oduševljava na prvi pogled. Raspjevana Korčula novu sezonu dočekala je s novim kapacitetima. Otvoren je obnovljeni hotel Port Nine Resort, te sada Korčula ima 1400 turističkih kreveta. Dobre turističke brojke potvrđuju i prepune korčulanske ulice i statistike; od početka godine Korčula bilježi 16 % više noćenja i 15 % više dolazaka, a najbrojniji su gosti iz Velike Britanije, Italije i Njemačke. Korčula je obnovom svojih hotelskih kapaciteta ove i prethodne godine učinila jedna vrijedan iskorak. U skladu sa strategijom razvoja turizma Dubrovačko-neretvanske županije i pozicionirala se praktično na odredište visoke kvalitete, najmanje sa 4 zvjezdice,  ističe Vladimir Bakić, direktor TZ Dubrovačko-neretvanske županije.

A primjer Korčule pokazatelj da čitava najjužnija hrvatska županije ove godine proživljava pravi turistički procvate. Konkretno, u Dubrovačko-neretvanskoj županiji do sredine kolovoza imamo 1 milijun i 300 tisuća dolazaka, sa ostvarenih 5 i pol milijuna noćenja, odnosno 14 % bolji rezultat nego je postignut prošle, rekordne godine

Turističke pluseve prati i zarada. Jedan od zaštitnih znakova otoka je i vino, čija prodaja ide vrlo dobro. Sezona je na vrhuncu, a Korčulani imaju razloga biti veoma zadovoljni.