Split Blues Festival na Zvončacu od četvrtka do nedjelje

U splitskom parku Zvončacu u četvrtak navečer počinje 7. Split Blues Festival in memoriam Jadran Zlodre Gobbo na kojemu će do nedjelje nastupiti brojna poznata imena domaće i europske blues scene.

Split Blues festival respektabilnom listom dosadašnjih izvođača i vrhunskom produkcijom prerastao nacionalne okvire te će splitska publika i ove godine moći uživati o odličnim svirkama ponajboljih domaćih izvođača, a u goste dolaze i probrani europski bluzeri.

Prvoga dana festivala nastupaju Nizozemci Francesco & Southern Cooking, Talijan Mike Sponza, dok će iz Splita nastupati In Roots, te Čuvari svirala.
U petak je dobra zabava zagarantirana s makarskom grupom 0+, splitskom Triple Trouble, kao i sa Zambom iz Duge Rese i Jeremiah's iz Sv Filipa i Jakova, te Zadra. Na pozornicu Zvončaca u subotu će se popeti zagrebačka grupa Be Ha Ve, splitski Harpoon Blues Band i Trio Trabacool (Split, CRO), a za kraj Raphael Wressnig & The Soul Gift Band iz Austrije i Italije. 

Kao zagrijavanje za 7. Split Blues festival proteklog je vikenda u Đardinu, u sklopu festivala EVO RUKE, održana projekcija filma Matka Petrića 'Earl Jones je bija u pravu'. To je priča o splitskoj blues sceni i kultnoj grupi 'Otprilike ovako' koja postoji od 1973. godine. Tekstopisac i pjevač Jadran Zlodre Gobbo preminuo je 2008. godine. U duhovitom i zanimljivom razgovoru s preostalim članovima i prijateljima mogle su se čuti brojne zabavne anegdote, a nakon filma je održan koncert grupe 'Otprilike ovako'.