13. Festival čakavske šansone ČAnsonfest – Kastav 2017.

Udruga Kanat – Kastav u suradnji s udrugom Kastafsko kulturno leto već trinaestu godinu za redom vrlo uspješno organizira Festival čakavske šansone, koji je usmjeren k očuvanju i unapređenju čakavštine.

Dosadašnji uspjeh Festivala, njegov pozitivan odjek, oduševljenje koje je izazvao, kako među publikom tako i među svim glazbenicima izvođačima te autorima čakavske šansone, opravdali su potrebu organizacije ovakvog specijaliziranog festivala usmjerenog k očuvanju čakavske besede izražene kroz glazbu.
 
ČAnsonfest i ove godine nastavlja s obogaćivanjem programskog sadržaja manifestacije, čime se započelo prošle godine. Tako će 13. ČAnsonfest, osim glavne festivalske večeri novih skladbi, koja je na rasporedu u petak, 25. kolovoza, ponuditi sljedeće programe tijekom tri dana njegovog održavanja – u galerijskom prostoru kastavske crkvice Sv. Tojice otvaranje likovne izložbe Maslina autora Igora Brešana i Pjesničku večer čakavske poezije, Okrugli stol na temu Čakavština u šansoni i akustična večer šansone Na kastafskeh šternah s nastupom renomiranih šansonjera. Ulaz događanja tijekom prva dva dana ČAnsonfesta je slobodan.
 
Središnja večer 13. ČAnsonfesta i ove će se godine održati kao program zatvaranja 26. Kastafskega kulturnega leta u petak, 25. kolovoza u 20.30 u živopisnom prostoru kastavske Crekvine, dok će se u slučaju lošeg vremena, Festival održati u Sportskoj dvorani u Kastvu. ČAnsonfest i ove godine nastavlja s produkcijsko – natjecateljskom koncepcijom, budući da Festival radi na poticanju stvaranja novih skladbi. Najbolje skladbe pristigle na Natječaj 13. ČAnsonfesta borit će se za nagrade ovogodišnjeg Festivala, koje su ujedno i novčane: Nagrada za najbolji tekst, Nagrada za najbolju skladbu – ČAnsonu, Nagrada za najbolju interpretaciju i Nagrada publike. Na ovogodišnjem ČAnsonfestu bit će izvedeno 20 novih skladbi.  
 
Sve aktualnosti vezane uz ČAnsonfest moguće je pronaći na web stranici Festivala –
www.cansonfest.com – koja donosi i brojne informacije, fotografije te video snimke svih njegovih dosada održanih izdanja.