Laibach u Tvornici s 'Also Sprach Zarathustra'

Kontroverzna slovenska grupa Laibach večeras dolazi u Tvornicu kulture, što će joj biti drugi nastup u Zagrebu ove godine, a vraća se u sklopu europske turneje koja je počela 4. studenog u Budimpešti, te završava upravo u Tvornici.

Laibach će predstaviti svoj novi studijski album 'Also Sprach Zarathustra', te izvesti stare rijetko izvođene pjesme u novim aranžmanima.

Novi album komentirao je glazbeni magazin The Wire poručivši kako je projekt toliko laibachovski da je čudo što ga nisu ranije realizirali. Portal Cryptic Rock ga naziva remek-djelom, a ugledni austrijski Wiener Zeitung jednostavno piše  - Laibach je sjajan, navodi organizator.

Krajem listopada Laibach je objavio i videospot 'Vor Sonnen Aufgang', koji je sniman tijekom koncerta održanog u svibnju u Lisinskom. Za izvedbe 'Das Nachtlied I' i 'Vor Sonnen - Aufgang' također su objavljeni videospotovi.
Glazbu koju će predstaviti Laibach je skladao za kazališnu predstavu 'Tako je govorio Zaratustra', baziranu na filozofskom klasiku Friedricha Nietzchea.

Predstavu je režirao Matjaž Berger u Anton Podbevšek teatru u Novom Mestu.