Maleno mjesto nedaleko Donjeg Miholjca čuva sjećanja na davna vremena

Na kraju Radikovaca, prigradskoga naselja Donjeg Miholjca, u oazi mira i tišine, nalazi se 'mali muzej' starina obitelji Galošević. Godinama marljivo skupljaju, restauriraju i od zaborava čuvaju predmete iz prošlosti.

Na prvi pogled obiteljska kuća Galoševićevih ne otkriva svoje blago. No zavirite li u nekadašnju trgovinu mješovite robe uz nju, ostat ćete -  zadivljeni! Jer u nevelikom prostoru zapuhnut će vas dašak prošlosti. Umirovljenik Pavo odrastao je uz mnoge predmete iz zbirke. Ali rođeni u ovom stoljeću za dobar dio njih nisu nikada niti čuli, a kamoli ih vidjeli. Mnogo su eksponata Galoševići dobili od dobrih ljudi iz okolice i sumještana. No malo tko zna što krije mali muzej na kraju Radikovaca. Zasad se tek rijetki zaustave u ovoj oazi prošlosti.

U zbirci je tristotinjak predmeta. Pavi i njegovima svi su jednako dragi. Poput djece. A mnogi su bili zaboravljeni na tavanima ili odbačeni u skrivenim kutcima.
A kada im je ponestalo mjesta u malom muzeju, kako od milja zovu prostor bivše trgovine, Galoševići su kupili stari ambar. Nekada prostor za žitarice i kukuruz postao je dio njihova vremeplova. Korak po korak Galoševići su uredili i okućnicu. Raj za Teu i Bornu, Katicine i Pavine unuke. Najveća atrakcija su ipak - vijetnamske svinje. Dok je Katicin raj mali ribnjak u dvorištu s 30-ak riba.

Na imanju Galoševićevih doista se ima što vidjeti.  Bude li sve po planu, uz potporu Grada Donjeg Miholjca i Turističke zajednice, Radikovci će, uz Praćkijadu, na turističkoj karti Slavonije biti poznati i po Galoševićevom malom muzeju, ambarima i eksponatima iz nekih prošlih, često zaboravljenih vremena.