Toto u Zagrebu 9. ožujka

Američka rock grupa Toto, jedan od najvećih i najcjenjenijih sastava u povijesti nastupit će u zagrebačkom Domu sportova u petak, 9. ožujka 2018. godine.

Steve Lukather, David Paich, Steve Porcaro i Joseph Williams kreću u veljači iduće godine na europsku turneju naziva '40 Trips Around The Sun Tour' kojom će obilježiti četiri desetljeća benda te u sklopu koje će održati svoj premijerni hrvatski nastup. U Domu sportova odsvirat će samostalan koncert, bez predgrupe, koji u više od 2 sata programa obuhvaća kompletnu karijeru benda, najviše upamćenu po megahitovima “Africa”, “Hold The Line” i “Rosanna”. Paralelno s turnejom Toto će objaviti i kompilaciju istovjetnog naziva “«40 Trips Around The Sun” na kojoj će se naći remasterirani najvećih hitovi i nekoliko potpuno novih pjesama.

Izuzetno cijenjeni glazbenici, članovi Tota su, kao dio svog matičnog benda te samostalni i session glazbenici, sudjelovali u stvaranju više od 5000 albuma koji su prodani u preko 500 milijuna primjeraka i “uhvatili” 200 nominacija za Grammy.  Primjerice, samo je Steve Lukather svirao na više od 1500 izdanja, od kojih je vjerojatno najznamenitiji gitarski solo na pjesmi 'Beat It' Michaela Jacksona.

U Hrvatsku i Zagreb grupa Toto stiže po prvi put na koncert koji će glazbeno obilježiti prvi dio 2018. godine.