U Vinkovcima počeo DORF

Pank i rock u crkvi? I to je moguće u Hrvatskoj, i to u središtu Vinkovaca, gdje je večeras počeo regionalni festival dokumentarnih glazbenih filmova DORF.

Prvi vinkovački dan bio je rezerviran za dokumentarac hrvatskog redatelja Marija Ćuzića o tokijskoj rock and roll sceni. U glavnom programu su i prvi karlovački film na DORFu, talentiranog Pavla Kocanjera  te kratki 'Florian' Darija Bukovskog. Mi smo ponosni što napokon regionalna konkurencija nekoliko godina  ima prilično zanimljive filmove i radujemo se što glazbeni dokumentarci nastavljaju svoj festivalski put nakon Primoštena publika u Vinkovcima imat će priliku pogledati zanimljive recentne filmove,  isitče Toni Šarić, direktor festivala DORF. Osim filmova Vinkovčani su mogli pogledati i izložbu koncertnih fotografija Marija Grobenskog. Žiri u sastavu Dubravko Jagatić, Željka Kovačević i Kandžija odlučit će ovogodišnje pobjednike DORF-a.


Nagradu za životno djelo u Vinkovcima će primiti će strip-umjetnik Dubravko Mataković. Organizatori su uspjeli približiti dokumentarni i glazbeni film čak i onima kojima ta tematika nije bliska. I pritom su se dobro zabavili.