Pridružite se plivačkom maratonu 'Srcem protiv barijera'

Književnik i novinar s rapsko-zagrebačkom adresom, jedan od boraca za prava osoba s invaliditetom, Krešo Butković, sedmu godinu zaredom najavljuje plivački maraton "Srcem protiv barijera".

Ovaj humanitarni maraton već je dio tradicije. Sve je počelo kada je Butković odlučio preplivati veću dionicu, nakon što je još kao osamnaestogodišnji mladić slomio vrat pri skoku u more. Ove godine manifestaciju je preuzeo Grad Rab s turističkom zajednicom i lokalnim udrugama osoba s invaliditetom. Udruga za promicanje kulture življenja "Komin" organizira volontere i nadzire tijek maratona.

Ranije se zahvaljujući maratonu prikupilo sredstva za lift i rampu za ulaz u more, a novcem od ovogodišnjeg kupit će se javni toalet za osobe s invaliditetom.


Sudjelovati na ovom međunarodnom maratonu dobro je za psihofizičko zdravlje svih. More nudi slobodu svima - bez granica i barijera. Pozivamo vas da nam se pridružite i da plivate s nama, bez obzira imate li invaliditet ili nemate, zapjenimo more u subotu u 9 sati na Vodenči na Rabu, poručuje idejni začetnik maratona Krešimir Butković.