Antunu Vrdoljaku uručena Nagrada za životno djelo Vukovar film festivala

U sklopu 11. Vukovar film festivala poznatom hrvatskom redatelju Antunu Vrdoljaku uručena je festivalska Nagrada za životno djelo.

Veseli me jedna ovakva nagrada. Veseli me i uspjeh festivala jer je lijepo vidjeti kada iz razvalina niče neki novi svijet. Vukovar film festival je vrlo dobar festival i iznenađen sam kvalitetom njegovog programa, rekao je Vrdoljak.

Tom prilikom Vrdoljak je rekao kako se njegov najnoviji film General, koji je životna priča o generalu Anti Gotovini, snima po planu. Istakao je kako je do sada snimljeno nekih 85 posto filma kao i da bi premijera treba biti organizirana negdje oko Božića.

Čekamo sada snijeg jer ipak film govori o njegovom životu, a rat se vodio i tijekom zime kada je bilo i snijega. Usporedo radimo i seriju koja će imati osam nastavaka, a koja bi se trebala početi prikazivati tijekom mjeseca rujna iduće godine, rekao je Vrdoljak dodajući kako je iznimno zadovoljan glumačkom ekipom koja je okupljena za potrebe snimanja ovoga filma.

Uz Vrdoljaka tijekom ovogodišnjeg Vukovar film festivala biti će uručena i Nagrada za posebne zasluge razvoju hrvatskog filma. Ta nagrada bit će uručena spisatelju Pavlu Pavličiću.

Tijekom šest festivalskih dana prikazano je ukupno 80 filmova od kojih je njih 20-ak prikazivano i na ovogodišnjim festivalima u Caenu i Berlinu. Filmovi su prikazivani u četiri grada (Vukovar, Osijek. Beli Manastir i Valpovo) i na ukupno 10 lokacija.