Nagrada Orlando i Kvartetu gitara

Ocjenjivački sud nagrade Orlando za glazbu Hrvatske radiotelevizije, u sastavu Frano Đurović – predsjednik, Dubravka Tomšič Srebotnjak, prof. Emeritus i Marija Grazio – članice, jednoglasno je odlučio dodijeliti Nagradu Orlando za najbolje umjetničko ostvarenje u glazbenom programu 68. Dubrovačkih ljetnih igara Kvartetu gitara – u sastavu: Zoran Dukić, Petrit Çeku, Tvrtko Sarić i Maroje Brčić, za koncert održan 30. srpnja u Kneževu dvoru.

Koncert Kvarteta gitara održanog 30. srpnja u Kneževu dvoru – u sastavu Zoran Dukić, Petrit Çeku, Tvrtko Sarić i Maroje Brčić - je doista zabljesnuo na programu ovogodišnjih Igara. Od prve do zadnje note koncert je bio fantastičan, dojmljiv, uvjerljiv, s odlično složenim programom i konceptom. Izvedba je bila na trenutke strastvena, na trenutke robusna i snažna, zaigrana, na trenutke izrazito nježnaa na trenutke čak i vrlo duhovita.

Četvorica izvrsnih gitarista pokazali su, osim sjajne tehnike,umijeće vrhunskog zajedničkog muziciranja a opet je svatko unio ponešto svoje osobnosti. Imali su zavidno velik dinamički raspon ali posebno širok i doista bogat raspon boja zvuka. Vidjelo se da su istinski uživali u izvedbi kao i publika koja ih je pratila u jednom dahu.

Ocjenjivački sud glazbenog dijela nagrade Orlando je također obratio pozornost na hvalevrijedan projekt–izvedbu opere Orlando Georga Friedricha Händela na otoku Lokrumu. Sve je bilo na zavidnoj razini i bilo bi lijepo ubuduće na programu Igara imati još pokoji sličan projekt.