Volonteri svijet čine boljim

U Orahovici se održava 14. Ljetna škola mladih Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije. Sudjeluje gotovo 150 mladih s područja Osječko-baranjske županije, ali i iz drugih regija Hrvatske te partnerskih društava Crvenog križa iz Bosne i Hercegovine i Srbije.

Nakon povratka s Ljetne škole, mladi pripremljeni za djelovanje preuzimaju inicijativu i podižu kvalitetu rada na programima Crvenog križa u svojim društvima. Ovogodišnja Ljetna škola mladih bit će usmjerena na osposobljavanje mladih za voditelje programa prve pomoći, programa prevencije ovisnosti i odgovornog spolnog ponašanja, programa prevencije trgovanja ljudima i sigurnog ponašanja na internetu, programa pripreme za djelovanje u katastrofama te voditelje programa realističkog prikaza ozljeda. 

Tijekom Ljetne škole mladih na rasporedu su i brojne aktivnosti poput Sajma Crvenokrižaških središta, debate, tematske večeri i sl., a u slobodno vrijeme za sudionike su predviđene sportske aktivnosti, šetnja i uživanje u prirodi te kupanje na bazenu i jezeru.

Mladi volonteri iz Osječko-baranjske županije uputit će apel Vladi Republike Hrvatske. 'Njime će tražiti da budu prepoznati kao nositelji promjena u društvu, da im se da prilika da te promjena prelažu i uvedu. Tražu bolje obrazovanje i veću mogućnost zapošljavanja', istaknula je Martina Hećimović, zamjenica ravnatelja Crvenog križa Osijek.