51. Ribarski tjedan u Crikvenici

Tjedan u kojemu se isprepliću ljubav prema moru, tradicija ribarenja, kulturno-umjetnička i zabavna događanja, sport, rekreacija, tradicionalna gastronomija te raznovrsne aktivnosti za djecu i odrasle - 51. Ribarski tjedan u Crikvenici.

U Crikvenici će se do 2. rujna izmjenjivati zabava i brojne aktivnosti na kopnu i moru. Ljubitelje morskih delicija će razveseliti tematske gastro večeri i programi, u kojima će glavnu ulogu imati plava riba, dagnje, brancin, tuna, škampi i lignje.

Cijeli će tjedan biti ispunjen zabavom te mirisima i okusima morskih specijaliteta, a gosti će posebno uživati na organiziranom jedrenju te ribarenju s domaćinima, koje se održava još od prvoga Ribarskoga tjedna, točnije od daleke 1966. godine. Ovogodišnji je Ribarski tjedan dio vrijednoga projekta "Mala barka 2 – Očuvanje pomorske baštine Sjevernog Jadrana", sufinanciranoga sredstvima EU fonda za regionalni razvoj.

Posjetitelji ribarskog tjedna imaju priliku upoznati tradiciju crikveničkoga kraja, pogledati odlične izložbe slikara koje je more inspiriralo na stvaranje prekrasnih umjetničkih djela, sudjelovati u raznim likovnim i sportskim radionicama ili se okušati u brojnim natjecanjima. Ribarski tjedan prepun je pjesama lokalnih KUD-ova, nastupa folklornih skupina, koncerata zabavne glazbe i, što je najvažnije, slasnih morskih specijaliteta.