Više od 300 izvođača na Outlook festivalu

Od 7. do 10. rujna više od 300 izvođača stiže na tvrđavu Punta Christo na proslavu prve dekade Outlook festivala. Veliki jubilej krenuo je koncertom u pulskoj Areni S najvećom pozornicom do sada u produkciji festivala, a na njoj će se izmijeniti preko 60 glazbenika.

Nakon simboličnog otpuhivanja rođendanskih svjećica u pulskoj Areni, proslava se u četvrtak 7. rujna nastavlja na štinjanskoj ljepotici – tvrđavi Punta Christo, okolnim zemaljskim pozornicama te na morskoj pučini kojom će ploviti party brodovi. U četiri festivalska dana nastupit će 315 glazbenika, a neki od njih publici će se predstaviti u više svojih izdanja. Popularna Beach pozornica glazbenicima daje priliku da sviraju svoje ležernije setove, savršene za uživanje na kasnoljetnom suncu uz pogled prema brijunskim otocima i već legendarnom štinjanskom zalasku; nastup na jednoj od noćnih pozornica prilika je za energični DJ i producentski showcase dok brodski party često iznjedri neke od najnezaboravnijih i najneuobičajenijih nastupa i provoda.

Nastupit će pripadnici samog vrha bass glazbe Dizzie Rascal, pionir grimea koji je na specifičan način u svoj rad inkorporirao garage, hip hop te r&b i dobitnik Mercury nagrade pozornicu će dijeliti s pet svojih glazbenika. Američki majstor eksperimentalnije elektronike i hip-hopa DJ Shadowu jednakoj će mjeri impresionirati posjetitelje svojim performerskim bravurama kao i vizualnim dijelom nastupa raskošno postavljenim na brojne bliješteće LED ekrane. Svojevrsna kruna koncerta otvorenja bit će nastup Outlook Orchestra koji se sastoji od impresivnih 56 članova, odnosno 21 glazbenika i čak 35 vokalista među kojima kojeg čine mnogobrojni velikani hiphopa, grimea, reggaea, garagea, drum and bassa i dubstepa poput Horace Andya, Roots Manuve, Mad Professora, Dawn Penn, Congo Nattya, Pharoahe Moncha i mnogih drugih.

Orkestar je nastao u čast proslave desetgodišnjice Outlook Festivala, premijerni koncert s velikim se uspjehom održao ove zime u Londonu, a za pulski repertoar pripremljeno je čak 100 minuta obrada najomiljenijih bass i sound system hitova s plesnih podija. Povoljnije regionalne ulaznice za Arenu u pretprodaji se mogu kupiti u Entrio sistemima i prodajnim mjestima, te na blagajnama kod Arene.