Atrakcije na Kupi, uz Kupu i iznad Kupe

Od četvrtka do nedjelje u Sisku se održava turističko-sportska manifestacija Kupske noći. Tijekom četiri dana posjetitelji i sudionici mogu se okušati u vožnji Kupske alke, veslačkom dvoboju kupskih čamaca - Šikljadi te uživati u Aeroshowu. 

Kupska alka - jedinstveno je sportsko natjecanje u kojem dvočlana ekipa kopljem gađa alku postavljenu iznad vode. Sisak će na četiri dana postati mjesto brojnih atrakcija. Jedna od njih je i veslački dvoboj tradicijskih drvenih kupskih čamaca -Šikljada. Suorganizator je Udruga lađara Sisak. Posebno atraktivan i ove je godine Aeroshow u sklopu kojeg će letači izvesti zahtjevne manevre letenja iznad rijeke Kupe. No to je tek dio bogatog programa. Organizatori su pripremili i brojne radionice, likovnu kolonija, glazbeni program...Sve se odvija na Šetnici Slave Striegla.

Manifestacija će svojim sadržajem zadovoljiti sve uzraste, a biti će popraćena i s još dvije velike priredbe - filmskim festivalom Star Film Fest, koji se održava od 31. kolovoza do 2. rujna, te velikim Aeromitingom, 3. rujna. Više o cijeloj manifestaciji pogledajte u prilogu.