Sve je spremno za nastup Duran Durana

Duran Duran, jedan od najvećih pop bandova svih vremena i miljenici domaće publike, vraćaju se u Zagreb nakon dugih 16 godina, u omiljeni koncert prostor na Šalati. 

Sa sobom donose svoju bezvremensku kolekciju hitova. Domaća publika imat će ih prilike vidjeti Duranovce na velikom ljetnom open air spektaklu u utorak, 29. kolovoza na Šalati.

Zagrebački koncert grupe Duran Duran jedinstven je nastup ovih pop divova ne samo u hrvatskim nego i u europskim okvirima. Bit će to njihov jedini samostalan koncert ove godine na Starom kontinentu, posebna večer u kojoj će nastupiti sami, bez predgrupa i s najdužim setom odsviranim u 2017. godini.

Set lista benda najviše će se naslanjati na bezvremenske klasike poput Wild Boys, A View To A Kill, Come Undone, Is There Something I Should Know?, Notorious, Ordinary World, Hungy Like The Wolf, Girls On Film, Save A Prayer, (Reach Up For The) Sunrise i megahit Rio, kojim obično završavaju program.

Sjajan aktualan studijski album 'Paper Gods' kojeg je bend objavio 2015. godine svoju satnicu na pozornici dobiva kroz zapažene singlove Pressure Off, Last Night In The City i naslovnu pjesmu izdanja.
Duranovci su nedavno proslavili 35 godina od epohalnog drugog studijskog albuma Rio, koji je svrstan na 3. mjesto najvećih britanskih albuma svih vremena po slušateljima BBC-a te istaknut na krucijalnom popisu '1001 Albums You Must Hear Before You Die'. Tu ploču grupa s pravom smatra vrhuncem svoje kreativnosti. Potvrdila je veliki potencijal prvijenca, ustoličila ih kao globalne predvodnike pop zvuka koji su dio svog imagea gradili na vizualno superiornim videospotovima i suradnji s brojnim dizajnerskim imenima. Maestralan trojac singlova Rio, Hungry Like The Wolf i Save A Prayer iz autorske tvornice Simona Le Bona, Johna Taylora, Nicka Rhodesa i Rogera Taylora i danas čine okosnicu koncertnih set lista.

U Dobrom jutru, glazbeni kritičak HRT-a, Ante Batinović govorio je o Duranovcima, njihovom repertoaru te kako ih je doživio u dosadašnjim susretima: