Superjunaci s malo drukčijim moćima

Da kulturni život u Čakovcu ne spava, unatoč ljetu i vrućinama, govori podatak da je već u nedjelju na rasporedu premijera nove predstave tamošnjeg kazališta, Pinkleca. Intenzivno pripremaju najnoviju predstavu za djecu s uvijek vječnom tematikom -  superjunaka.

Superjunaci - nova predstava Teatra Poco Loco i Kazališne družine Pinklec, nezavisnih kazališta koji nastavljaju istraživati nove kazališne oblike i teme važne za mladu publiku.

Redateljica Renata Carola Gatica predvodi tim argentinskih autora. Raqhal Herrero idejni je autor predstave i glazbe, dok koreogafiju supotpisuje s Damianom Cortesom Albertijem (hrvatskoj publici poznat po predstavama Argentina i Durica). Posebnost ove predstave su koreografirane borbe superjunaka stvorene iz elemenata plesa i različitih borilačkih vještina. Uz ples, cijelu predstavu prati i atraktivna glazba različitih žanrova (opera, hip hop, techno) stvarajući atmosferu svijeta na granici realnosti i fikcije.

Cijela priča parafrazira filmove i crtiće o superjunacima koje djeca svakodnevno prate, stvarajući vrlo tanku granicu između igre i stvarnosti, borbe i plesa, s vrlo jasnom porukom o tome da nasilju treba reći NE. Dijalog, stvaralaštvo, ljubav i poštovanje prema drugima – to su supermoći koje spašavaju živote.
Premijera je u nedjelju, 3. rujna u 16 sati u čakovečkom Centru za kulturu.