Basist Duran Durana Taylor: Sretni smo na prilici da sviramo

Bezvremenski hitovi jednog od najpoznatijih pop bendova svih vremena - sinoć su se orili sa zagrebačke Šalate. Sjajan koncert, nakon 16 godina od prvog nastupa Duran Durana na istome mjestu - pratio je i naš Ante Batinović.

Sinoćnji je koncert bio uzvanredan, sve se poklopilo zaključio je Ante – 6000 razdraganih ljudi na Šalati je uživalo u vrhunskoj glazbi. Prevladavali su stari dobri hitovi, mnogi u novim verzijamana, na oje je publika sjajno reagirala. Show  su otvorili singllom "Paper Gods" s istoimenog aktualnog 14. studijskog albuma, a uslijedio je delirij na "The Wild Boys" . Nezaboravan bis sa "Save A Prayer", "The Reflex" i "Rio" još je jednom dokazao zašto Duranovci ostaju na sceni već gotovo četiri desetljeća.

Nitko od nas u bendu ne želi raditi koncert s najvećim hitovima. Kada je naš posljednji album ''Paper Gods'' izašao prije dvije godine, (a nije ga lako bilo napraviti), čim smo krenuli na turneju i počeli svirati nove stvari - s njima smo dobili i novu energiju - i sretni smo što smo ga uopće imali priliku raditi. Zato je važno stvarati dalje. Pogotovo u pop glazbi, kazao je Anti basist banda John Taylor.O vremenu eksplozije punk rocka krajem 70-ih, kada su nasatli rekao je: Da, u to vrijeme svi su željeli kopirati primjerice Sex Pistolse, ali njih je nemoguće kopirati. Željeli smo imati tu snagu, ali drugačiji zvuk. Nismo željeli biti političke životinje, nitko od nas u bendu zapravo s tim ne želi imati veze.

Prošli im se put, 2001. u Zagrebu jako svidjeli pa je sam bend inzistirao na samostalnom koncertu, iako najčešće nastupaju na festivalima.

Osim osvrta na koncert Duran Durana, Batinović je u Dobrom jutru najavio glazbenu poslasticu -  u rujnu izlazi sva sila audio i aodiovizualnih proizvoda nastupa Davida 'Pink Floyd' Gilmoura u Pompejima nakon 45 godina.