Počinje Tjedan kajkavske kulture

Od 3. do 10. rujna u Krapini se održava Tjedan kajkavske kulture koji i ovaj put donosi bogat glazbeni, zabavni i edukativni program. U sklopu Tjedna održava se i Festival kajkavske popevke.
Tjedan kajkavske kulture jedna je od najvažnijih kulturnih manifestacija u Hrvatskoj koja veliča sveukupno umjetničko stvaralaštvo kajkavskog govornog područja. U sklopu Tjedna održava se 52. Festival kajkavskih popevki prepun mnogih nezaboravnih pjesama koje su postale važan dio hrvatske glazbene baštine. 'Imamo veliki interes autora, tekstopisaca i skladatelja. To se vidi i iz broja pjesama koji svake godine pristižu na natječaj. Uvijek postoji dobar odziv. Sve je više mladih autora iz svih krajeva Hrvatske', rekao je Radovan Novina, član izvršnog odbora Festivala kajkavskih popevki.


Festival se otvara u nedjelju 3. rujna u 17 sati. Tijekom cijelog tjedna održavat će se razna događanja – znanstveni skup, recitali, izložbe... U sklopu Tjedna održava se i tradicionalna gospodarska izložba 25. Zagorski gospodarski zbor Krapina 2017. i to od 7. do 9. rujna. Ona predstavlja najveće okupljanje i promociju gospodarstvenika Krapinsko-zagorske županije. Njezin je cilj na što kvalitetniji način predstaviti gospodarski, obrtnički te turistički potencijal, ali i bogatu ponudu poljoprivrednih proizvoda i proizvođača Hrvatskog zagorja. Dosad se prijavilo preko 250 izlagača. Bit će održana i Smotra puhačkih orkestara Krapinsko - zagorske županije, koncert 'Ususret festivalu', na kojem će nastupiti Marija Borić, Karla i Dino Miklaužić te Ronald Žlabur te koncert poznate zagorske sopranistice Barbare Suhodolčan. Otvorit će se i Muzej oldtimera te auto kino na igralištu kod OŠ Augusta Cesarca u Krapini.

Kruna cijelog Tjedna je 52. Festival kajkavskih popevki. Festival će se održavati kroz dvije večeri 8. i 9. rujna. Prva večer donosi koncert 'Popevke zanavek', a druga je večer novih popevki. No nikako se ne smije zaboraviti ni tzv. Mali kaj odnosno - 'Kaj u riječi, pjesmi, slici i plesu' - festival dječjeg stvaralaštva.