10. izdanje Velike rock eksplozije

Riječki rock bend Let 3 predvodi listu izvođača finalne večeri Velike rock eksplozije u zagrebačkom klubu Boogaloo, najavili su u ponedjeljak organizatori tog rock festivala koji će se u svom 10. izdanju održati od 30. rujna do 6. listopada na šest različitih lokacija diljem Zagreba.

Otvorenje festivala i promocija dvostrukog CD albuma povodom desetog izdanja festivala najavljeno je za subotu, 30. rujna, u 11 sati u galeriji Greta, a veliko finale u petak, 6. listopada, u Boogaloo Clubu, gdje je održana i prva Velika rock eksplozija, na kojoj su nastupili Gretta, Gatuzo i Dosh Lee. Tijekom festivala svirat će se na različitim neuobičajenim mjestima (galerija, knjižara, tonski studio, radio, Uspinjača), a kompletan program festivala bit će objavljen uskoro, najavljuju organizatori.

Na finalnoj večeri, nazvanoj "Grande finale", uz legendarne Riječane, u Boogaloou će svirati i zagrebački dark-ghotic metalci Phantasmagoria te mladi karlovački "razbijači atoma" - EoT.

Iako dolaze iz punk i alter scene, organizatori najavljuju Let 3 kao prvorazrednu rock atrakciju, koja proteklih 30-ak godina konstantno iznenađuje svojim projektima i performansima. Objavili su šest studijskih albuma te osvojili cijeli niz prestižnih glazbenih nagrada. Kao uvod u finalnu večer nastupit će nove snage hrvatskog rock'n'rolla, karlovački alter punk rock metal band EoT, koji je početkom godine objavio album prvijenac "Defibracija". Nakon EoT-a na scenu izlazi Phantasmagoria koja će nakon dugo vremena ponovno zasvirati s Letom 3, s kojima su u početku karijere vrlo često dijelili pozornicu.