Zovu umjetnosti nije mogao odoljeti

Žive slike prirode - no stvorene rukom čovjeka. I to u umjetničkom carstvu Zdenka Velčića, koji već godinama radi i stvara u Goloviku, slikovitom mjestašcu iznad Brseča. Svojim je radovima ovaj samozatajni umjetnik zainteresirao mnoge - teško je, naime, odrediti što je stvorila priroda, a što on.

Glazbenik, spisatelj, slikar...jednom riječju - umjetnik. Čovjek koji zahvaljujući svojoj mašti i ostacima iz prirode, stvara prava krajobrazna carstva - toliko uvjerljiva - da je teško povjerovati kako ih stvara ljudska ruka! Zdenko Velčić, koji je svijet umjetnosti upoznao još kao osnovnoškolac -  svoju inspiraciju pronalazi svugdje - od zvuka cvrčaka, preko kvarnerskoga mora, do grote i suhozida. 

Za svaki mu projekt treba i više od šest mjeseci svakodnevnoga rada - no reakcije ljudi na njegovo stvaralaštvo, najbolji su mu poticaj.  Kada to vidi, nije mu žao što je još prije mnogo godina, zbog umjetnosti, svoj život u potpunosti promijenio. Iako je dugi niz godina radio u ugostiteljstvu i hotelijestvu – zovu umjetnosti nije mogao odoljeti. Od tada svakodnevno slika, piše i svira - a najnoviji, 3D projekti - nametnuli su se sami od sebe. Svoje vizure Zdenko će već u proljeće, kaže - izložiti javnosti, a njegova galerija - tada će, nada se, biti nezaobilazno stajalište svima onima koji prođu njegovim krajem.