Djeca uče djecu zdravoj i finoj prehrani

Društvo Naša djeca iz Zaboka ne miruje ni ovo ljeto. Organizirali su još jednu radionicu zdravog kuhanja u ugostiteljskom kabinetu Srednje škole Zabok, predstavili kuharicu Zdrava i fina jela iz cijeloga svijeta. Sve to uz pjesme koje promoviraju zdrave prehrambene navike.

Da i kuhinja može biti dobro mjesto za druženje, zabavu i učenje, pokazuju mladi iz Zaboka. Već tri godine radionice zdravog kuhanja su pravi hit. Ovaj put otkrivaju se čari vegetarijanske kuhinje.

Upravo su povrće, voće, začinsko bilje glavne zvijezde u spremanju maštovitih jela. Čips od cikle s paprom i majčinom dušicom, tradicionalna talijanska pogača s maslinama, ružmarinom i sušenim rajčicama, šarena savijača s Istoka , egzotični namazi, voćne slastice i sladoled - samo se neke od delicija kojima su privukli i nešto starije da se uhvate kuhače.

Ovi mladi volonteri znaju da je da je zdrava prehrana temelj zdravog života, i nadaju se da će se svako dijete koje dođe na radionicu početi zdravo hraniti. Tako misli i voditeljica radionice Snježana Krpes koja s velikom ljubavlju  poučava mlade tajnama zdrave  kuhinje. Jako nam je veselo, puno učimo, zdravo se hrabnimo, kroz ove cikluse sigurno smo napravili dvjestotinjak jela a djeca su upoznala više od 100 zdravih namirnica svijeta, kaže Krpes.

Kuhamo i putujemo, kaže Snježana  koja je i autorica kuharice Zdrava i fina jela iz cijeloga svijeta. Uz najzdravije namirnice prokrstarilo se Amerikom, Azijom, Afrikom, Europom…Sve to se i opjevalo.