Napravite odličnu štrudlu ili je kupite na ŠtrudlaFestu

U sklopu dvotjedne turističko-humanitarne aktivnosti 'Rujan u srcu' u nedjelju se u Jaškovu kod Ozlja održava 'Štrudlafest', brendiran 2015. godine kada je ondje postavljen neoboren Guinnessov rekord u spravljanju najdulje savijače, dugačke 1.479 centimetara.

Natjecanja amatera i profesionalaca, radionice za djecu i odrasle, degustacije, prigodna prodaja, glazba, dobra atmosfera i slasne domaće štrudle čekaju vas u - sela štrudle Jaškovu.

Ovogodišnji program traje dulje i odvija se na tri lokacije u Jaškovu, gdje će gosti moći uživati u gastro i kreativnim radionicama za velike i male, zabavno-glazbenom programu, vožnji fijakerom i degustiranju preko 50 okusa štrudle. Svoje proizvode predstavit će na 40 štandova raznih restorana i lokalni proizvođači hrane. Branko Ognjenović radit će „izvrnutu štrudlu", a glumac Mario Valentić pokazat će kako štrudla može biti zdrava i ukusna. Istaknuta je i radionica izrade „plitvičke štrudle", koju će voditi Gordana Radaković.

U žiriju koji će ocjenjivati natjecanje profesionalaca u izradi štrudle će biti Domagoj Jakopović Ribafish, urednik portala Gastro.hr. Omogućen je dolazak Rumobil vlakom iz Zagreba i Karlovca po cijeni povratne karte od 40 kn.

U Dobrom jutru štrudlomaniju su predstavili koordinatorica 2. ŠtrudlaFesta Lidija Žganjer Gržetić, dok vam je tajne izrade dobre štrudle povjerila teta Marica Vrbančić, ambasadorica trudle iz Jaškova. Štrudla je IN porčuju gošće, a vi provjerite zašto.